Tertradoeken voor groot en klein: 3 tips waarvoor ze gebruikt worden

Tertradoeken voor groot en klein: 3 tips waarvoor ze gebruikt worden

Waarvoor je tetradoeken gebruikt is volledig aan jou, we kunnen wel zeggen dat je ze sowieso nodig hebt.

Wat zijn tetradoeken?

Tertradoeken zijn multifunctionele hydrofiele doeken met meerdere functies, deze worden voornamelijk gebruikt voor baby's en kinderen. Tertadoeken zijn gemaakt uit een stof die makkelijk vocht opneemt en snel opdroogt. Tetradoeken zijn dan ook veel zachter voor de huid dan een normale handdoek. 

tetradoek Lassïg Petite Jolie Boutique

 

Is het nu om je kindje in te wikkelen voor het slapen gaan of hun af te drogen na het badje dat maakt allemaal niet uit, wat belangrijk is dat je ze gebruikt. 

Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook zeer leuk. De echte musthave van iedere mama.

Je hebt ze in alle vormen, maten, kleuren, patronen en materialen. 
Keus genoeg dus :-D

Dat is vooral een persoonlijke smaak, wil je liefst een rustig effen kleur of liever met al die stippen op? Je moet doen waar jij je goed bij voelt en vooral wat jij graag ziet en je kindje wilt in "rollen" of afdrogen. 

3 gebruiksmethodes voor het optimale gebruik van de tetradoek.  

Naast het dagdagelijkse gebruik van tetradoeken voor je baby of kindje kun je deze verder gebruiken in het huishouden, zelf al zijn de kinderen het huis uit de tetradoeken blijven altijd van pas komen.  

1. Slapen

Je kunt er hier dus nooit genoeg van hebben.  

Nu even de voor de hand liggende opties voor het gebruiken van die handige tetradoeken. 

Inbakeren:

Inbakeren tetradoek Lassïg Petite Jolie Boutique

Je maakt als het ware een soort wrap van je baby, of een wormpje. Hoe je het ook wilt heten het is een grappig zicht.

Je hebt de cocon en het hoofdje.

Niet iedereen hoeft dit te doen. Voel je dus zeker niet verplicht omdat andere mama's dit wel doen of aanraden. Wij hebben de keuze gemaakt om dit niet te doen en hebben hier ook geen last mee gehad. Iedereen heeft hier een andere ervaring en mening over.

Het is een zeer goede oplossing voor als je baby niet graag stil ligt om in slaap te geraken en zo ook zijn slaap niet kan vatten. Doordat zijn armpjes als het ware veilig vast liggen en de voetjes ook kan je baby zichzelf niet bezig houden met wriemelen. Zo vallen ze makkelijker in slaap en zijn ze vooral ook veel rustiger.  Voor de mama's met rustige baby's, probeer eerst zonder het inbakeren. Je kindje heeft dit misschien helemaal niet nodig en dit bespaard je een hoop moeite. Leg ze in hun bedje en kijk naar wat ze zelf nodig hebben. Ze liggen misschien graag met hun handjes in de lucht en genieten van de ruimte die ze hebben.  Aanvoelen wat voor jou en je kindje het beste is, dat is de boodschap! 

2. Badtijd

Dat ontspannende momentje met je kindje! Genieten van dat ploeteren en spatteren in het water. Zelfs dat eerste momentje, het is zo speciaal.

Neem een paar tetradoeken bij de hand en begin maar af te drogen. Door zijn anti-allergene werking en materialen is dit dus de handigste manier om je baby'tje af te drogen. Voorzichtig rond die oogjes langs de oortjes en hun lichaampje. Maken dat je mooi tussen de teentjes en vingertjes bent geweest zodat er zeker geen vochtige plekjes meer zijn. Ik nam altijd genoeg tetradoeken bij me om zeker die kleine plekjes droog te krijgen. Na het badmomentje nam ik ook zeker de badcape omdat je deze mooi over het hoofdje kan leggen als je de rest aan het afdrogen bent. Zo kunnen ze het ook niet snel koud krijgen. 

 

De badcape kun je dus zeker ook al gebruiken vanaf de geboorte.

badcape tetradoek badmoment Petite Jolie Boutique

3. Schoonmaken

Heb je een Inductie kookplaat?

Trek jij het na het afwassen ook altijd in strepen of heb jij ook altijd van die stofjes op je plaat liggen? Gebruik dan zeker een tetradoek. 

Na het afwassen met water en afwasmiddel neem je eventueel met een andere ontvetter of azijn een tetradoek en wrijf je die plaat zo droog. Geen strepen, geen stof! Zo goed als nieuw. 

Een ander voorbeeld:

Die ramen... 

Stof aan de buitenkant, handafdrukken aan de binnenkant... het is altijd wel iets... Wij hebben thuis hele grote schuiframen over heel ons huis... om dit iedere week of zelf maandelijks volledig met emmer en spons schoon te maken... hier verlies ik te veel tijd mee. 

Hand Afdrukken Handafdrukken propere ramen Petite Jolie

Wat doe ik? 

Ik neem mijn spuitbus gevuld met water, dreft en een scheutje azijn. Ik spuit voornamelijk op de vuile plekken op het raam en wrijf het erna proper met mijn tetradoek. Net zoals op de inductie plaat heb ik geen strepen, laat ik geen stof achter en maak ik zelf de grootste oppervlaktes proper met deze doeken. 

 

Gebruik ze dus niet alleen voor de kindjes en de normale voor de hand liggende zaken. Denk out of the box en gebruik ze voor veel meer dan dat. 

 

Nog vragen over dit onderwerp of voorstellen voor een volgend onderwerp? Comment zeker op deze blog en ik probeer te helpen waar nodig! 

Hopelijk heb je genoten van de fun facts en tips! 

Stay tuned for more blogposts! 

Vele lieve groetjes,

Magali

 

Terug naar blog