Een geboortelijstje!

Een geboortelijstje!

Je geboortelijstje,

Hoe werkt het, waar begin je en wat zet je er best op?

Allereerst een hele dikke proficiat met de zwangerschap, aangezien je deze blog aan het lezen bent kan ik er wel van uit gaan dat je in verwachting bent!

Geboortelijst petite Jolie boutique

 

Vanaf wanneer begin je te denken aan een lijstje?

Goeie vraag, dat verschilt ook van mama tot mama.

De ene wilt zich hier zo snel mogelijk op voorbereiden en de andere wacht liever tot de laatste maand. Let wel op als je wacht tot het laatste moment dat je zeker alles op tijd kunt ontvangen wat je op je lijstje zet, aangezien de laatste maand van je zwangerschap elke dag de laatste dag kan zijn. 

Sommige webshops/winkels hebben niet altijd alles op voorraad en kopen alles aan eens je je lijstje bevestigd hebt. Daarom dat veel mensen werken met het verplichte aankopen van seizoensgebonden kleding, accessoires en speciaal aangekochte artikelen.

Weet je net dat je zwanger bent en sta je al te popelen om aan dat lijstje te starten, geen probleem dat kan! Als je graag voorbereid bent en zeker bent van alle artikelen kan dat. Wil je het geslacht liever geheim houden, zet geen specifieke kleuren of artikelen op het lijstje, zeker als je deze voordien al open zet voor eventueel goede vrienden en grootouders. Hou je het lijstje graag voor jezelf dan kun je alle kleuren op zetten zoals je zelf wilt. 

 

Wanneer zet je je lijstje online om te bekijken?

Zoals hier boven vermeld verschilt dit van persoon tot persoon en van situatie tot situatie. Als jij al eens wilt dat je ouders, schoonouders en/of goede vrienden een kijkje nemen kun je deze gerust al bevestigen zodat mensen van buitenaf deze lijst kunnen nakijken met de code en wachtwoord die jij kiest.

Vergeet niet, als je het geslacht van je kindje liever geheim houdt maar deze wel al bevestigd om te bekijken dat je geen bepalende kleuren kan opzetten. Hou het dan zo neutraal mogelijk zodat je niets verklapt.

Wil je wel al het geslacht bekend maken en het lijstje open zetten, dan kun je er op zetten wat je zelf wilt. 

Hou je het lijstje liever voor jezelf tot de dag van bevalling en dat de mensen pas een kijkje kunnen nemen na ontvangst van je geboortekaartje? Dat kan zeker ook en wordt het meest gedaan. Zo kan iedereen gelijktijdig een kijkje nemen en kun jij op je gemak alle nodige zaken bewerken of toevoegen. 

geboortelijst petite Jolie boutique

Wat zet je er op?

Wat moet er allemaal op je lijstje komen? Allereerst begin je voor jezelf een lijstje op te maken met artikelen die jij denkt dat je zeker nodig zult hebben en zaken die je minder belangrijk vindt. 

Eens je dit lijstje opgemaakt hebt leg je deze even aan de kant, deze bekijk je later nog eens. Er zullen artikelen zijn waar je tegen dan minder belang aan hecht en artikelen die je te binnen schieten die zeker wel een meerwaarde zullen hebben. Wees ook zeker niet bang om vragen te stellen, dit kan aan iemand met ervaring zijn, iemand van de webshop/winkel waar je je geboortelijstje zult leggen of je partner. Een persoon die je vertrouwt en misschien zelf al de ervaring heeft van het opmaken van een geboortelijstje. 

Die persoon kan je uit ervaring helpen met artikelen die belangrijk lijken maar je uiteindelijk niet nodig zult hebben of bitter weinig zal gebruiken. 

Indien je eerst je opzoekingswerk doet ga je veel sites tegen komen waar ze een top 10 lijstje maken van artikelen die zeker niet te missen zijn als nieuwe mama. Er zullen daar zeker artikelen tussen staan die je nooit gaat gebruiken, daarom dat het zeker interessant is om dit lijstje die jij voor jezelf hebt opgemaakt te laten nakijken door iemand met ervaring. 

Zo ben je ook zeker dat je geen nutteloze cadeaus zult ontvangen dat je zelf op je lijstje gezet hebt. Als nieuwe mama zijn alle nuttige en leuke cadeaus die je kan gebruiken zeker welkom! 

Ik wil jullie veel succes wensen met het opmaken van jullie lijstje want dit is natuurlijk voor iedereen anders en volledig persoonlijk naar smaak.

Wens je je lijstje bij ons te leggen? 
Klik dan op onderstaande link om naar de juiste pagina te gaan.

https://www.petitejolie.be/apps/giftregistry

Indien je nog vragen hebt over het opmaken, leggen of kiezen van jullie lijstje mag je mij zeker contacteren. Ik maak graag een afspraak om dit in persoon te bespreken en jullie als nieuwe ouders verder te helpen waar nodig maar toch jullie de vrijheid te geven om zelf de keuzes te maken zodat het lijstje volledig aan jullie wensen voldoet! 

Bedankt en tot snel! 

Petite Jolie Boutique

Geboortelijst petite Jolie boutique

 

Terug naar blog